Eri muotojen ilmanvastus, onko merkitystä?

Tähän voisi sanoa lyhyesti että on väliä. No se ei auta yhtään, joten vertaillaanpa eri muotojen ilman vastuksia. Ilmanvastushan on asia jota aina on, jos joku kappale ilman poikki viilettää. Lisäksi, mitä kovempi on vauhti, sitä suurempi on ilmanvastus.

Kaikki osat lennokissa aiheuttavat ilmanvastusta, siitä ei päästä mihinkään. Kaikkeen ei voi vaikuttaa ja ei ole tarpeenkaan. Peräsimien reunoja voi pyöristellä ja suurimmat vähennykset saa aikaan tekemällä laskutelineisiin ja streevoihin ns. muotosuojat. Eli pyöreä poikkipinta tehdään pisaran malliseksi. Yksi tekijä on sileät pinnat. Karkea foamipinta lennokissa sisältää ”miljoona” pientä ilmajarrua. Eli sileä ja kiiltävä lennokin pinta ei ole pelkkä ulkonäköasia.

Pyörät yleensä aiheuttavat suuren ilmanvastuksen. Varsinkin jos ne ovat skaalamaiset leveät aidon ja oikean pyörän näköiset. Myös vanne vaikuttaa yllättävän paljon. Sileä menee sujakasti pienillä vastuksilla ja se hieno pinnavanne aiheuttaa suurimman vastuksen.

Alla olevassa kuvassa on kaikki muodot vasemmalta, ilmavirran suunnasta katsottuna pyöreitä ja saman kokoisia. Eli luvut ovat nimenomaan vertailukelpoisia keskenään.

Erilaisten kappaleiden ilmanvastuvertailua

Ilmanvastuksen vertailua

Jos haluat antaa palautetta tai ottaa yhteyttä muiden näkemättä, onnistuu se palautelomakkeella
http://www.rantarosvo.org/sivut/Sahkopostipalaute.html