Esimerkkejä ensinmäiseksi RC-lennokki paketiksi

Laitan muutaman lennokkipaketin helpottamaan alkutaivalta. Linkit on yhdessä paketissa aina yhteen kotimaiseen ostopaikkaan. Keskustelufoorumeilla jokainen suosittelee niitä omia lempituotteitaan ja siitä tulee sellainen kuva ettei toimivaa pakettia voi ostaa yhdestä paikasta. Tosiasia on se että kaiken tarpeellisen saa yhdestä paikasta , ellei mister Murphy astu kuvaan ja joku tuote satu olemaan loppu.

Esimerkki lennokkini ovat etupäässä GWS:än valmistamia, lähinnä siksi että niissä on hinta/laatusuhde kohdallaan. Koneet on helppoja kasata, korjata eivätkä maksa kuin muutamia kymppejä. Radiot, vastaanottimet, servot, nopeudensäätimet yms. olen valikoinut niin että niitä voi käyttää jatkossakin. Yhtenä tärkeänä kriteerinä pidän sitä että tavarat ovat helposti saatavilla ja että myös varaosia saa.

Monella tökkää GWS Beaverin hankinta ulkonäköön. Myönnän että se on aika karsee näky suoraan laatikosta tehtynä. Onneksi on olemassa Foamiystävällisiä maaleja, kuten taiteilijatarvikkeina myytävät akryylivärit. Maalaamalla saa ihmeitä aikaan ja esikuvia piisaa täällä Akryylivärit toimivat kaikkien foamikoneiden kanssa ja jos haluaa kiiltoa pintaan, saa sitä vaikkapa kiva kalustelakalla.

En ole kytköksissä esimerkeissä oleviin liikkeisiin kuin asiakkaana. Esimerkki liikkeistä olen saanut hyvää palvelua.

Linkit ovat kauppojen tuotevalikoimaan, joten en voi taata niiden toimivuutta. Jos joku ei toimi tai menee väärään tuotteeseen, kerro se minulle niin pyrin korjaamaan linkin.

RC-Sabe

 • Lennokkina GWS Beaver joka on todettu erinomaiseksi ekaksi koneeksi. Saat siitä myöhemmin siivekkeellisen tilaamalla yhden servon enemmän ja varaosasiiven.
 • Radioksi Futaba FP4EX 4-kanavainen radio-ohjain 35 Mhz. Kannattaa kysyä tuleeko mukana lähettimen akkua, koska se ei selviä tuotetiedoista. Pyydä myös vaihtamaan paketin vastaanotin ja servot puistolennokeille sopivampaan kokoluokkaan. Ehdotukseni seuraavaksi. Myös Futaba Skyport 4YF FM 35MHz on sopiva radio.
 • Vastaanottimen kiteeksi GWS RX Microkide ja pyydä haluamasi taajuus(myös lähettimeen) tai sitten että on samalle taajuudelle kuin lähettimen kide.
 • Servoiksi GWS:än Naro std. Servoja tarvitset 2kpl ja jos haluat tehdä Beaveriisi siivekkeet tarvitset yhteensä 3 servoa.
 • Ajoakuksi suosittelen Lipo akkua. Oikein käsiteltynä se ei ole sen kummoisempi kuin muutkaan akkukemiat, mutta teho/painosuhde voittaa muut kemiat 6-0. Esimerkkiakku on Etec AP1500mAh-7.4V(2S1P) 20C
 • Akkulaturiksi Etec ET2030 jolla voit ladata lipojen lisäksi myös lähettimesi akut. Eli et tarvitse lähettimelle omaa laturia.(Futabassa ei tule mukana)
 • Lipo akulle balansseri/tasaaja on myös suositeltava(ei löytynyt luettelosta)
 • Sopivat liittimet akulle (riippuu akusta, laturista ja balansserista. Myyjä auttaa tässä)

Jatkossa löydät tarvitsemiasi varaosia Beaveriin myös Sabelta ja linkki varaosiin on tässä.

 

J Kärkkäinen Oy

Kärkkäisen nettisivut ovat juuri uudistuneet. Kaikkia tuotteita ei vielä näytä uusilta sivuilta löytyvän ja siksi niihin ei ole linkkiä vielä.

 • Radioksi Hitec Laser 4 35 Fm Radiolaite ( saa myös Laser 6 joka on 6 kanavinen) Pyydä vaihtamaan radion mukana tulevat servot ja vastaanotin puistolennokki käyttöön sopiviksi. Hitec radiot sisältävät lähettimen ja vastaanottimen akun latureineen.
 • Vastaanottimen kiteeksi Gws Naro
 • Ajoakuksi  2s 1500-2000 Mah Li-po akku. (2s= 2 kennoinen eli 7,4V)
 • Varapotkureiksi alkuun halpoja Gws Slowfly 10X6. Myös potkurin säästäjä on hyvä hankinta, joka säästää rahaa alussa. Ja kun homma rupeaa toimimaan kannattaa hankkia laadukkaampia(ja kalliimpia) APC potkureita 10X7 Slowfly. Varapotkureita kannattanee ottaa ainakin 5kpl. Jos päädyt Beaveriin, on sopiva potkuri 10X47 (nousu on 4,7 tuumaa)
 • Lipo akulle balansseri/tasaaja on myös suositeltava(ei löytynyt luettelosta)
 • Sopivat liittimet akulle (riippuu akusta, laturista ja balansserista. Myyjä auttaa tässä)

Myös Kärkkäinen myy varaosia GWS:än koneisiin. Kannattaa kysyä soittamalla tai sähköpostilla(numero ja osoite löytyy nettisivuilta)

Suomen ilmailuliitto SIL-Shop

Silshopista ei löydy vastaavaa pakettia tällä hetkellä. Syy saattaa olla se, että nettikauppa on uudistunut eikä sisällä ehkä kaikkia tuotteita.

 

Muita sopivia lennokkeja
Jos et saa alkuun apua keneltäkään kokeneemmalta, suosittelen aloittamaan GWS Slow stik lennokilla.(SIL Shop) Se on riittävän hidas lennokki yksin aloittamiseen. SlowStik:iin sopiva potkurikoko on 11X7 tai 11X8 (SIL Shop)Muilta osin käy samat osat kuin muihinkin ehdotelmiin. Myös Kärkkäinen myy Slowaria vaikkei sitä tuoteluottelosta löydykkään.

Yksi varteenotettava lennokki ensimmäiseksi on sähköliidokki Multiplex easy Elekctric Glider Muuten siihen käy edellä mainitut radio, yms. vermeet, mutta tarvitset servoja 4kpl ja lisäksi servojen jatkojohtoja 2kpl ja nopeudensäädin on ehkä syytä olla suurempaa tehoa kestävä esim. LiPoESC20

Jos haluat antaa palautetta tai ottaa yhteyttä muiden näkemättä, onnistuu se palautelomakkeella http://www.rantarosvo.org/sivut/Sahkopostipalaute.html