Lennokkien ohjainpinnat ja niiden toiminta

Lennokissa on vähintään 2 ohjainpintaa, sivuperäsin ja korkeusperäsin. Niillä ei kuitenkaan pysty tekemään kovinkaan kummoisia temppuja. Erilaisten kierteiden tekoon kaivataan siivekkeitä, jotta kone saadaan kallistumaan ja kääntymään pituusakselinsa ympäri. Neljäntenä ohjainpintana on laskulaipat. Niillä pystytään hidastamaan koneen nopeutta ja vähentämään sakkausnopeutta. Tämä helpottaa laskeutumista ja nousemista varsinkin lyhyiltä puiden ympäröimiltä kentiltä.

Seuraavaksi ohjainpintojen liikesuunnat kuvina.

Ohjainpintojen oikea ja vasen katsotaan lennokin takaa. Yhdessä kuvassa on vain yhden ohjainpinnan liike. Yhdistelmäliikkeitä ei selvyyden vuoksi ole, vaikka niitä lennättäessä käytetään lähes aina yhdessä.

Sivuperäsin on käännettynä vasempaan, konekkin kääntyy vasemmalle

Kääntö vasempaan

Sivuperäsin käännettynä oikeaan, konekkin kääntyy oikealle.

Kääntö oikealle

Siivekkeet toimivat aina yhdessä. Ne voidaan toteuttaa yhdellä servolla tai Y-johdon avulla kytkeä molemmille siivekkeille oma servo, mutta samaan kanavaan vastaanottimessa. Siivekkeet kallistavat konetta ja saavat sen myös kääntymään. Puhtaisiin ja kauniisiin käännöksiin tarvitaan kuitenkin siivekkeiden lisäksi myös sivuperäsintä. Siivekkeiden toiminnan sisäistämistä helpottaa, kun ajattelee mihin suuntaan siiveke kääntää siiven kärkeä. Ylös tai alas.

Oikea siiveke alas ja vasen siiveke ylös, kallistuu kone vasemmalle.

Kallistus vasemmalle

Oikea siiveke ylös ja vasen siiveke alas, kallistuu kone oikealle.

Kallistus oikealle

Korkeusperäsin joko nostaa tai laskee koneen nokkaa. Eli sauvasta joko vedetään tai työnnetään, ihan niinkluin oikeassakin lentokoneessa.

Korkeusperäsin ylös, nousee myös koneen nokka.

Nokka ylös

Korkeusperäsin alas, laskee myös koneen nokka.

Nokka alas

Laskulaippojen tarkoitus on pudottaa nopeutta, mutta ne painavat samalla myös hiukan koneen nokkaa alas. Tähän on syytä varautua vetämällä korkeusperäsintä ylös. On olemassa myös laskulaippoja jotka nousevat siiven yläpuolelle. Niitä sanotaan spoilereiksi. Oikeissa matkustajakoneissa voi olla jopa molemmat.

Jos käytössäsi on ns. tietokoneradio, voi siivekkeet miksata toimimaan laskulaippoina. Tämä vaatii molemmille siivekkeille oman servon, jollon oikean sauvan sivuttais liike käyttää siivekkeitä normaalisti ja laskulaippojen kytkimestä ne toimivat laippoina.

Laskulaipat alhaalla, hidastuu vauhti.

Laskulaipat alhaalla

 

 

Nousu ylös

Jos haluat antaa palautetta tai ottaa yhteyttä muiden näkemättä, onnistuu se palautelomakkeella
http://www.rantarosvo.org/sivut/Sahkopostipalaute.html