FMS simulaattori ja koneita siihen

Olen huomannut että yllättävän moni on päätynyt tälle sivustolleni hakemalla Googlessa koneita FMS simulaattoriin. No valitettavasti ei ole apua tähän ollut aikaisemmin tarjolla. Laitan nyt parin hyvän sivuston linkkiä ja jatkossa lisää kun sellaisiin törmään. Jos tiedät hyviä sivustoja, voit laittaa linkin vaikka palautelomakkeella, niin lisään sen tänne.

http://www.rc-sim.de/(sivusto vaatii rekisteröitymisen ja osa koneista on maksullisia)

http://rcp.web.infoseek.co.jp

FMS lennokkisimulaattorihan on ilmainen ohjelma jolla voi harjoitella lennokin lennättämistä. Tarkoitushan on käyttää simulaattoria niin kauan, että ohjainliikkeet tulevat automaattisesti oikeaan suuntaan. Lennokin kanssa kun ei voi pysähtyä jos meinaa kääntyä väärään suuntaan. Simulaattori halventaa harrastuksen aloittamista huomattavasti. FMS simulaattoria voi käyttää joko jollain peliohjaimella tai kytkemällä oman radio ohjaimen merkkikohtaisella kaapelilla tietokoneeseen(sarjaportti tai usb)

Toki markkinoilta löytyy laadukkaampiakin simulaattoreita, mutta ne saattavat maksaa saman kuin lennokki kaikkine radioineen ja kilkkeineen.

FMS simulaattorin voit ladata ilmaiseksi täältä

Lopuksi haluan sanoa, että olkaa tarkkoina kun ostatte lennokkia. Ainakin yksi kotimainen kauppias mainostaa lennokkejaan tarjoamalla ”kaupan päälliseksi” simulaattorin. Mainoksessa kerrotaan että säästät jopa 250€

Kyseinen simulaattori on kuitenkin ilmainen FMS joten et säästä siinä kuin kaapelin jolla radio kytketään tietokoneeseen hinnan verran. Kaapeli maksaa muutamasta eurosta muutamaan kymppiin riippuen radion merkistä. Usein sen voi tehdä myös itse. Kaupan mainoksessa on verrattu säästöä maksulliseen simulaattoriin.

Mielestäni mainostustapa on moraaliton.

Jos haluat antaa palautetta tai ottaa yhteyttä muiden näkemättä, onnistuu se palautelomakkeella
http://www.rantarosvo.org/sivut/Sahkopostipalaute.html