GWS alennusvaihteen potkuriakselin vahvistaminen

Puistolennokkien potkuriakselit on hyvin usein 3mm paksua, suht pehmeää akselia. Vaikka rikkinäisistä romppuasemista saakin lukupään kelkasta 1 tai 2 hyvää vara-akselia, kannattaa alkuperäistä akselia vahvistaa jo lennokin kasaus vaiheessa.

Esimerkkinä on GWS:n Beaverin alennusvaihde. Siihen on laitettu vaihteen ison rattaan juureen, akselin päälle 8mm pätkä 8mm alumiiniputkea. Putki pitää katkaista ehdottomasti suoraksi molemmista päistä. Muuten potkuri vipottaa.

GWS potkuriakselin vahvistus

Putken pätkä menee suht napakasti paikalleen, mutta silti se pitää ”valaa” epoksi liimaa täyteen. Liima määrä on niin pieni että painoa siitä ei tule merkittävästi lisää saatuun hyötyyn nähden.

Heti kun liima on putken sisällä, laitetaan 1 aluslevy ja mutteri akselille ja kiristetään paikalleen. Liiman kuivuttua on vahvistus valmis. Pyri pitämään potkurinakseli niin lyhyenä kuin mahdollista niin se ei väänny niin helposti.

Jos haluat antaa palautetta tai ottaa yhteyttä muiden näkemättä, onnistuu se palautelomakkeella http://www.rantarosvo.org/sivut/Sahkopostipalaute.html