Johtospiraalia kertakäyttöpullosta

Johdon sidonta spiraali on hyvä keksintö silloin kun pitää saada pysymään johdot kurissa. Valtoimenaan olevat johdot ovat surullisen tavallinen näky lennokeissa. Pahimmillaan ne voivat jumettaa servon ja aiheuttaa lennokin maahansyöksyn.

Valitettava tosiasia kuitenkin on että pienemmiltä paikkakunnilta ei saa spiraalia. Ei ainakaan pienissä pätkissä. Kokojahan voi tarvita monia, ja tuntuu kohtuuttomalta ostaa 25m vyyhtiä joka kokoa.

No onneksi tähän on olemassa helppo ja ennenkaikkea halpa ratkaisu. Törmäsin ideaan jollain ulkomaisella helikopteri sivulla, ja päätin heti testata sen toimivuutta. Lopputulos oli toimiva!

Tarvitset kertakäyttöisen muovipullon. Mehu, siideri, limppari yms. kohan on kertakäyttöinen ja kutistuu lämmittäessä.

 

Leikkaa pullosta n. 3mm leveää suikaletta. Aloita läheltä pullon suuta ja jatka spiraalimaisesti alaspäin, jotta saat yhden pitkän ja yhtenäisen suirun.

 

  

 

Jätä pullon pohjaosasta pätkä muuhun käyttöön. Maalin sekotukseen, tarvikkeiden säilytykseen yms. hyötykäyttöön. Pyöritä leikkaamasi suiru jonkun tikun ympärille. Kiinnitä suiru teipillä tai jollain klipsillä tikkuun niin että se on tiukalla. Bambutikku joka on kuvassa sopii mainiosti. Putket, tangot, pianolangat kaikki käy. Tärkeintä on että mitotus on käyttötarkotukseesi sopiva ja että tikku kestää lämpöä. Spiraalia voi myöhemmin pienentää laittamalla se uudestaan pienemmän tikun ympärille ja lämmittämällä.

 

 

 

Lämmitä tikkua kuumailmapuhaltimella. Sama lämpö joka kutistaa muovipulloa, riittää tässäkin vaiheessa.

 

 

Kun spiraalia ja tikku on jäähtynyt, poista teipit ja irroita spiraali tikulta. Sido haluamasi johdot nippuun.

 

Jos haluat antaa palautetta tai ottaa yhteyttä muiden näkemättä, onnistuu se palautelomakkeella http://www.rantarosvo.org/sivut/Sahkopostipalaute.html