Laskeutumistelineen vahvistaminen

Puistolennokkien akilleenkantapäänä on pianolangasta tehdyt laskeutumistelineet. Pianolanka materiaalina on kyllä hyvä, koska se joustaa ja antaa rajummat laskut anteeksi. Se varsinainen ongelma on yleisesti puistolennokkien runkomateriaalina käytetty foami. Ohut lanka uppoaa siihen rajummassa laskussa ja varsinkin sillon kun lennokki törmää johonkin, niin että laskuteline osuu esteeseen. No tähän on olemassa pieni apukeino joka toimii niissä koneissa joissa on samantyylinen kiinnitys systeemi kun GWS:än Beaverissa. Eli lankamutka on upotettu rungossa olevaan viiltoon.

Tarvitset n. 1mm vaneria pienen palan. Joku muovilevy toimii varmaan yhtä hyvin, kunhan siihen liima tarttuu. Lisäksi tarvitset vahvaa lankaa. Itse olen käyttänyt ns. verkonpaulotuslankaa, joka on aivan hemmetin vahvaa. Siimat toimii todennäkösesti kanssa, samoin ohuet rautalangat. Rautalangan varjopuoli on paino. Ennenkuin teet mitään muuta, puhdista laskutelineen pinnasta rasva pois. Se lähtee esim. Sinolilla tai vastaavalla.

Piirrä vanerille laskutelineen muoto ja leikkaa siitä telineen sisään sopiva pala

Vanerin piirtäminen

Poraa n. 3mm päähän levyn reunasta rivi reikiä(pahoittelen surkeaa kuvaa)

Reikärivi vanerilla

Ompele vaneri kiinni laskutelineeseen

Vaneri ommeltuna

Vahvista ommel epoksi liimalla. Ohuehko epoksi on hyvä, niin se valuu myös laskutelineen ja vanerin väliin.(epoksia voi ohentaa esim. Sinolilla) Lopuksi liimaa teline normaalisti paikalleen. Vanerilevy jakaa lennokin runkoon kohdistuvan rasituksen huomattavasti suuremmalle alueelle, kuin pelkkä pianolangasta tehty laskeutumisteline.

 

Jos haluat antaa palautetta tai ottaa yhteyttä muiden näkemättä, onnistuu se palautelomakkeella
http://www.rantarosvo.org/sivut/Sahkopostipalaute.html