Ledit lentovaloina

Nykyään on helppo tehdä ledeistä lentovalot lennokkiin. Ensimmäisenä tulee mieleen, mistä otetaan sähkö. No ei ne valot mitään ihmeellisyyksiä vaadi. Ledit vie virtaa niin vähän että yleensä ne ei tuota mitään ongelmia vaikka virrat ottaa Y-haarajohdolla vastaanottimelta servon rinnalta. Tämä on siis perusmalli missä valot palaa aina kun lennokissa on akku kiinni. Jos haluat laittaa laskeutumisvalon joka syttyy kun laskulaipat laskee alas. Saa kytkennän tehtyä helpoiten pienellä mikrokytkimellä joka on liitetty laippojen servon tai vivuston yhteyteen. Toki netistä löytyy rakennusohjeita kytkimelle joka voidaan kytkeä suoraan servon tilalle vastaanottimeen. Jos on elektroniikka hommat hallussa niin mukavahan se on semmonen kytkin väsäillä. Ohjeita löytyy englanniksi googlella. Hakusanana vaikkapa RC-switch

Ledihän vaatii aina etuvastuksen jolla tiputetaan jännite sopivaksi. No vastuksen koko riippu käytetystä jännitteestä ja se taas akusta. Jos virta otetaan servojohdosta on jännite aina sama akusta riippumatta, mutta esim. 2 kennoisella ja 3 kennoisella lipo akulla on jo huomattava reilun 3v jänniteero ja se vaatii erikokoisen vastuksen. Myös tavallinen led ja superkirkas led vaativat erilaisen vastuksen.

Alla olevassa kuvassa vastuksien arvoja tavallisimmille lennokeissa käytetyille jännitteille. 

 Vastuksien arvoja ledeille tavallisimmilla lennokkien jännitteillä.

 

Alla kytkentä jos otat virrat suoraan akulta 

 

Virrat akun ja nopueudensäätimen välistä

 

Alla kytkentä jos otat virrat servojohdolta 

 Laskeutumisvalo kytketään samalla tavalla vaikka virta otettaisiinkin suoraan akulta. Ei oo vaan tullu piirrettyä sitä tohon ylempään kuvaan.

Jos haluat antaa palautetta tai ottaa yhteyttä muiden näkemättä, onnistuu se palautelomakkeella

http://www.rantarosvo.org/sivut/Sahkopostipalaute.html