Lennokkisimulaattori usb ohjain

Nykyään lennokkiharrastuksen alkamista helpottaa ja halventaa huomattavasti lennokkisimulaattorit. Ne on tietokoneohjelmia joilla voidaan lennättää lennokkeja. Tietokoneeseen voidaan kytkeä se sama radio jolla lennätetäänkin, mutta sitä ei välttämättä vielä ole ja polte on kova. Toinen vaihtoehto on se ettei tietokoneesta löydy com1 porttia vaan pelkästään usb. No kaikkiin radioihin ei saa usb kaapelia ja vielä useampaan sitä ei saa kohtuullisella hinnalla.

Nouhätä! Aina voi soveltaa. Tavallista peliohjaintakin voi käyttää. Tuntuma pikkasen kärsii, kun konetta ei voi trimmata lentämään suoraan. Eli joudut korjaamaan trimmiä pitämällä ”sauvaa” vinossa. Simulaattorin tarkoitushan on saada ohjaintoiminnot painumaan ”häntäluuhun”  eli oppia kääntämään lennokkia oikeaan suuntaan kaikissa tilanteissa. Se ei oo niin helppoa ko vois kuvitella. Itseään kohti lentävä lennokkihan kääntyy päinvastaseen suuntaan kuin ohjaimesta käännät. Eli pitää oppia kääntämään oikein ”väärään” suuntaan.

Simulaattoreita on monen tasoisia ja huippuversiot niistä saa tietokoneen kyykkäämään ihan kunnolla jos se ei oo viime viikolla ostettua mallia. Grafiikat toki on hienoja. Voit ottaa lennätyspaikastasi valokuvan ja käyttää sitä lennätysympäristönä. Helikopterikäytössä laadukas simulaattori on tärkeä, mutta lennokin ohjaamisen rutiinit löytyy ilmaisillakin simulaattoreilla. Voi ilmaisellakin simulaattorilla todeta kuinka vaikeaa se helikopterin lennätys on, mutta vakavampaan harjoitteluun se ei riitä.

Itse tykkään ilmaisesta FMS simulaattorista. Voit ladata sen täältä  ja lisää koneita vaikkapa täältä.

Alla olevassa kuvassa on tavallinen peliohjain modattu sellaiseksi että sitä voi käyttää simulaattorilla ns. kynäotteella. Normaali peukkuote jos on käytössä ei ohjainta tarvitse modata. Modaus on tehty 2 putken pätkällä jotka on liimattu ohjaimeen kuumaliimalla. Sauvat lähtee irti jälkiä jättämättä.

Jos haluat antaa palautetta tai ottaa yhteyttä muiden näkemättä, onnistuu se palautelomakkeella

http://www.rantarosvo.org/sivut/Sahkopostipalaute.html