Dualsky nopeudensäätimen ohjelmointikortti

Kyllästyin korvia raastavaan nopeudensäätimen piippailuohjelmointiin ja sijoitin huikeat 9€ ohjelmointikorttiin. Sen verran täytyy jo tässä vaiheessa sanoa, etten kortista suostu enään luopumaan.

Ensimmäiset asiat mitkä pistää silmään on ohjeiden puuttuminen ja kortin mukavan pieni koko. Kortin nurjalla puolella on englannin kielinen ohje, minkä avulla ei välttämättä pääse alkuun.

Kortti tikkuaskin vieressä

Kortti tikkuaskin vieressä

Homma lähtee käyntiin sillä että, vastaanottimelta otetaan nopeudensäätimen piuha irti ja kytketään se kortin oikeanpuoleiseen liittimeen. Moottori voi olla nopeudensäätimessä kiinni, mutta sen ei tarvitse olla.

Seuraavaksi kytketään akku nopeudensäätimeen. Kortti siis saa virtansa BEC:in kautta. Jos kyseessä on joku isompi nopeudensäädin, jossa BEC:ciä ei ole, kytketään kortin vasemmanpuoleiseen liittimeen vastaanottimen akku. Liitäntöjen kanssa on syytä olla huolellinen, mikään ei estä laittamasta liittimiä väärin päin. Kortissa on + – ja singnaali merkittynä.

Ohjelmointikortin etupuoli

Ohjelmointikortin etupuoli

Nopeudensäädin piippaa akun tunnistus piippaukset samalla tavalla kuin aina akkua kytkettäessä. Korttiin syttyy ledejä ja kun palaa vain yksi on kortti valmis ohjelmointiin. Kortin liittimien vasemmalla puolella on mikrokytkin jota painamalla kerran pääsee siirtymään ohjelmointikohteesta toiseen. Tuplapainalluksella voi arvoja muuttaa. Tähän täytyy mainita että tuplapainalluksen pitää olla todella nopea.

Kortti takaa ja ainoat ohjeet jotka kortin mukana tulee

Kortti takaa ja ainoat ohjeet jotka kortin mukana tulee

Loppupäätelmä

  • Iso miinus ohjeiden vajaavaisuudesta.
  • Plussaa kortin pienestä koosta
  • Kun sinänsä yksinkertaiset toiminnot oppii säästyy siltä korvia rääkkäävältä piippailu helvetiltä joka on radio-ohjaimella ohjelmoitaessa. Ei tarvitse laskea piippauksia ja sekoilla niiden kanssa.
  • Kortti tulee kulkemaan pakissa aina mukana ja jos ostan jonkun muun merkkisen säätimen, ostan myös ohjelmointikortin samalla kertaa.

Ostopaikkana minulla toimi kotimainen Dualsky kauppias Vertical

Jos haluat antaa palautetta tai ottaa yhteyttä muiden näkemättä, onnistuu se palautelomakkeella http://www.rantarosvo.org/sivut/Sahkopostipalaute.html