Finnfoam

Finnfoam eristelevyt ovat suulakepuristettuja polystyreeni-solumuovieristyslevyjä, joissa on tasalaatuiset, ilmatäytteiset umpisolut. Tämä tasalaatuisuus tekee näistä vahvemman lennokin rakennusmateriaalin kuin Styroks jonka rakenne koostuu pienistä palloista. Styroks on hiukan kevyempää kuin suulakepuristetut foamit.

Finnfoamia leikataan kuumalankaleikkurilla käyttäen apuna esim. ohuesta vanerista leikattuja ohjainmallineita. Siipien leikkaus on todella helppoa ja nopeaa, mutta kaksoiskaarevia runkomuotoja ei kertaleikkauksella pysty tekemään.

Foamista leikattu siipi ei kestä sellaisenaan, vaan se pitää vahvistaa esim. hiilikuitu putkella. Toinen vaihtoehto on päällystää se esim. lasikuidulla, balsalla tai voimapaperilla. Lasikuidutus pitää tehdä Epoksihartsilla, sillä Polyesterhartsi saa Foamin katoamaan. Myös maalauksessa tulee ottaa huomioon että Foamit eivät kestä kaikkia maaleja.

Vaikka Finnfoam on kotimainen valmiste, ei sitä saa ihan jokaisesta rautakaupasta. Kilpailijan tuote Solimate on yleisempää kauppojen varastossa. Finnfoamin yleisimmät levykoot ovat pituus 2485mm leveys 585mm (hyötymittoja joissa ei ole pontteja mukana) ja paksuuksia 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80 ja 100mm. Erikoislevyistä löytyy myös paksumpia, jopa 210mm asti. Finnfoam levy painaa n. 32kg/ kuutio. Väriltään Finnfoam levy on vaalean keltainen ja on helpompi maalata peittävästi kuin kilpailijansa Solimate (sininen)

Lisätietoa

www.finnfoam.fi (linkki ei jostain syystä suostu aukeamaan eri välilehteen/ikkunaan)

Finnfoamin kanssa toimivia liimoja

  • Polyuretaaniliimat esim. Cascol 1809(D4) ja Uhu por
  • Foami ystävälliset pikaliimat
  • Epoksit(painavia)
  • Hyvin matalalämpöiset kuumaliimat(painavia)

Finnfoamin kanssa toimivia maaleja

  • Akryylimaalit(taiteilijatarvike)
  • Styrosprayt(kalliita)
  • Useimmat vesionenteiset maalit
  • kiva kalustelakka

 

Jos haluat antaa palautetta tai ottaa yhteyttä muiden näkemättä, onnistuu se palautelomakkeella http://www.rantarosvo.org/sivut/Sahkopostipalaute.html