Hobbico Hobby Lite kevytkitti

Foamikoneita on ollut tarvetta paklailla pikkasen siliämpään kuntoon jo vuosia. Kotimaisten kauppojen tarjonta keveissä kiteissä on ollut melkosen yksipuolista. Lähes joka puodissa on tarjolla ainoastaan otsakkeen mukasta tavaraa valkosena ja puunvärisenä. No tököttiä tuli hankittua purkillinen parisen vuotta sitten ja tämä artikkeli on muhinut päässä suurinpiirtein yhtä kauan.

Valkoinen Hobby Lite

Valkoinen Hobby Lite

No ei nyt sentään ihan paria vuotta ole tarvinnut keksiä tavarasta jotain hyvää sanottavaa. On se helppoa hioa ja purkkikin on ihan kivan näköinen. Lyhyesti sanottuna kitin levittäminen tuntuu siltä kuin hieroisi lennokin kuvetta kainuun juustoleivällä. En tiedä miten tosta on saatu tommosta töhnää, mutta kyllä sen eteen töitä varmaan on tehty.

Kitti ei yksinkertaisesti tartu mihinkään. Se rullautuu nahkeana puurona lastan edellä. Ohentamalla se todella ohueksi saa sitä jotenkuten levitettyä suurimpiin koloihin, mutta pienet kolot jäävät tällä kitillä tasoittamatta. Reilujen kolojen täyttämisessä tulee vastaan kutistumisongelma. Kitti kutistuu kuivuessaan lähes puolella,  joten koloa saa täyttää monta kertaa ja lopulta on se pieni naarmu jäljellä johon kittiä ei saa. Reilut täytöt myös halkeilevat voimakkaasti.

Loppupäätelmänä voin sanoa, että tähän kittiin ei kannata rahojaa sijoittaa. Ala-arvoista tavaraa.

Jos haluat antaa palautetta tai ottaa yhteyttä muiden näkemättä, onnistuu se palautelomakkeella http://www.rantarosvo.org/sivut/Sahkopostipalaute.html