Solimate ja Styrofoam

Solimate ja Styrofoam eristelevyt ovat suulakepuristettuja polystyreeni-solumuovieristyslevyjä, joissa on tasalaatuiset, ilmatäytteiset umpisolut. Tämä tasalaatuisuus tekee näistä vahvemman lennokin rakennusmateriaalin kuin Styroks jonka rakenne koostuu pienistä palloista. Styroks on hiukan kevyempää kuin suulakepuristetut foamit.

Styrofoam Solimate

Solimate ja Styrofoamlevyjä leikataan kuumalankaleikkurilla käyttäen apuna esim. ohuesta vanerista leikattuja ohjainmallineita. Siipien leikkaus on todella helppoa ja nopeaa, mutta kaksoiskaarevia runkomuotoja ei kertaleikkauksella pysty tekemään.

Foamista leikattu siipi ei kestä sellaisenaan, vaan se pitää vahvistaa esim. hiilikuitu putkella. Toinen vaihtoehto on päällystää se esim. lasikuidulla, balsalla tai voimapaperilla. Lasikuidutus pitää tehdä Epoksihartsilla, sillä Polyesterhartsi saa Foamin katoamaan. Myös maalauksessa tulee ottaa huomioon että Foamit eivät kestä kaikkia maaleja.

Solimaten ja Styrofoamin saatavuus on erinomainen. Sitä saa kaikista rautakaupoista. Vastaava kotimaisen valmistajan levy on nimeltään FinnFoam jonka saatavuus on hiukan heikompi. Saatavilla olevia paksuuksia on 20, 30, 50, 60 ja 70mm Levyjä on pontillisia ja pontittomia. Pontiton levy on 600mm(60cm) leveää ja pontillisen lennokkikäytössä hyötyleveys on hiukan alle 600mm(60cm). Tavallisin levyn pituus on 2400mm(2,4m) Kuutiopainon lisään, kun saan sen selville.

Lisätietoa

www.isover.fi

Solimaten ja Styrofoamin kanssa toimivia liimoja

  • Polyuretaaniliimat esim. Cascol 1809(D4) ja Uhu por
  • Foami ystävälliset pikaliimat
  • Epoksit(painavia)
  • Hyvin matalalämpöiset kuumaliimat(painavia)

Solimaten ja Styrofoamin kanssa toimivia maaleja

  • Akryylimaalit(taiteilijatarvike)
  • Styrosprayt(kalliita)
  • Useimmat vesionenteiset maalit
  • kiva kalustelakka

 

Jos haluat antaa palautetta tai ottaa yhteyttä muiden näkemättä, onnistuu se palautelomakkeella http://www.rantarosvo.org/sivut/Sahkopostipalaute.html