Small Butterfly miniature copter

Sorry lankojen etsijät! Vaimo totes että Butterfly merkkistä lankaa on olemassa, ja sen takia teitä päätynee tätäkin blogia lukemaan. Valitettavasti täältä ei lankojen tietoja löydy 😉

Sitten itse asiaan

Lennokit.netissä on virinnyt keskustelu minikopterista jota verkkokauppa.com myy pilkkahintaan. No tuo alle 10€ hinta sopii jopa näin persaukiselle joten tuli moinen kopteri tilattua kun oli verkkokaupasta muutakin tavaraa tulossa.

Kyseessähän on selkeästi leluksi luokiteltava laite joten laatu ei kovin kummoinen voi olla. Kyseinen kopteri on kuitenkin päässyt yllättämään positiivisesti. Odotukset ei ollut korkealla ja kopteri ylitti ne selkeästi, tästä johtunee positiivinen yllätys.

Myyntipakkaus

Myyntipakkaus

Kopteri on ns. infrapunaohjattava, eli se toimii samalla periaatteella kuin telkkarin kaukosäädin. Kantomatka ei ole varmaan 10m enempää jos sitäkään. No omalla kohdalla tämä ei haittaa, sillä 45neliön kämpässä se riittää 🙂 Kanavia lähettimessä on kolme (A,B,C) eli kolme koperia voi olla yhtä aikaa ilmassa jos ne toimivat eri kanavilla.

Ohjain on melko pieni, mutta ei liian pieni aikuisenkaan kouraan. Ohjaintoimintoja on kaksi, kaasu ja kopterin kääntö myötä tai vastapäivään. Ohjainsauvat on turhan jäykät, mutta niiden rakenne on niin yksinkertainen että ohjaimen sisällä olevaa jousta on helppo modata. Tämä modaus luonnollisesti purkaa takuun. Ohjain sauvojen lisäksi löytyvät trimminapit, kanavan valitsin, latausjohto ja virran ja latauksen merkkivalot.

Hemmetin huonolaatuinen kuva ohjaimesta 🙁

Ohjain

 

Latausjohto löytyy liukukannen alta. Kansi oli ainakin omassa ohjaimessa hemmetin jäykkä. Sain sen auki laittamalla ruuvimeisselin kannen yläreunan rakoon ja sillä varovasti kampeamalla. Kansi aukesi näin helposti, eikä ohjaimeen tullut jälkiä. Kansi siis liukuu suoraan alaspäin, kun katsot ohjainta edestäpäin. Siinä ei ole saranoita yms.

Ohjaimeen tarvitset 6kpl 1,5v sormiparistoja (AA) ja ohjeissa sanotaan laitteen käyttöjännitteeksi 9v Sitä en osaa sanoa toimiiko kopterin lataus jos ohjaimessa on akut paristojen tilalla. Akkujen jännitehän on vain 1,2v ja niistä tulee yhteensä 7,2v

Kopteri ladataan laittamalla latauspistoke kopterin kyljessä olevaan liittimeen. Ohjaimessa pitää olla virta päällä, mutta kopterissa ei. Lataus kestää noin 10-15min. ja sen merkkinä ohjaimessa palaa vihreä ledi. Lisäksi ohjaimen punainen led alkaa vilkkua, kun ohjaimen jännite alkaa olla akkujen lataukseen liian alhainen. Tosin itse olen ladannut akun lähemmäs 10 kertaa vaikka ledi vilkkuu, enkä ole huomannut lentoajassa mitään eroa.

 

Itse koperi on pieni ja sievä (sorry huono kuvanlaatu)

Kopteri ja sen kytkennät

 

5€ seteli kuvaa mielestäni hyvin kopterin kokoa. Painoa sillä on n. 10g Kopterin koko ja paino ovat siitä mukavat, ettei niillä saa tuhoa aikaiseksi vaikka lentää sisätiloissa. Itse lennättelen omassa olohuoneessa jossa ei kokoa ole turhan paljon ja esteitäkin riittää. On katto ja jalkalamppua, kissan kiipeilypuuta yms. Alkuun sai kopteria haeskella millon mistäkin sohvan takaa ja patterin välistä, mutta nyt se jo pysyy etupäässä ilmassa.

 

Kopterin virtakytkin ja latauspistoke

kopterin liitännät läheltä

 

Rikki en ole vielä saanut mitään. Kopteri tuntuu olevan uskomattoman vahva. Se on törmännyt lattiaan todella lujaa ja huonekorkeuden sallima 2,7m pudotuskaan ei tunnu missään. Roottorin lavat ovat ns. ämpärimuovia, ohuet ja joustavat. Lapojen reunassa oli pieni raate valun jäljiltä. Lennätin ensin ihan suoraan paketista otettuna ja sitten poistin nämä turhat purseet, enkä huomannut lennettävyydessä mitään eroa. Kyse tuntui olevan siis kosmetiikasta. Muuten kopterin rakenne on foamia. Pyrstöpuomi on muovitanko jonka päällä on tarra. Myös laskuteline on muovia, eikä sekään ole kärsinyt missään vaiheessa. Laskutelineen varjopuolena on se että se takertuu mattoihin yms. tekstiileihin, eli lentoonlähtö on hyvä suorittaa kovalta alustalta.

Mukava lisä kopterissa on pääroottorin hammasrattaan suoja, jota en ole muun merkkisissä vastaavissa kopereissa nähnyt. Eihän se ratas helposti rikki mene, mutta suoja estää kaikenlaisten pölypalleroiden ja kissankarvojen pääsyn vaihteeseen. Kopterissa on myös vilkkuva sininen ledi joka näkyy vaihteen suojan läpi, silloin kun kopterissa on virrat päällä.

 

Kopterin pohjasta löytyy vastaanottimen ”antenni”

Kopterin pohja

 

Itse lentäminen tuntui aluksi melko toivottomalta. Uskon että sellainen henkilö joka ei omaa minkäänlaista kokemusta mistään lennätettävästä vermeestä, antaa tässä vaiheessa helposti periksi. No itse olin lukenut muiden kokemuksia ja tiesin että sen saa lentämään. Jaksoin siis perehtyä laitteeseen ja sain sen pysymään ilmassa, vaikken koskaan aikaisemmin ole kopteria lennättänyt. Aluksi kopteri pyörii melko villisti. Tämän saa loppumaan trimminapeilla jotka sijaitsevat ohjainsauvan alapuolella.

Painamalla sen puolista nappia, mihin kopteri pyörii, saat tämän pyörimisen loppumaan ja kopteri lentää suoraan. Myös pyrstö roottorin trimmaamisella on selvä vaikutus kopterin lentoon. Kun kierrät kopterin pyrstöä takaa katsottuna alaspäin, pyrkii kopteri lentämään eteenpäin ja vastaavasti kääntämällä sitä ylöspäin helpottuu paikallaan leijunta kummasti. Suosittelen aluksi kääntämään pyrstöä ylöspäin(vastapäivään) ja kun kopteri pysyy ilmassa voi lisätä vauhtia ja vaarallisia tilanteita kääntämällä sitä alaspäin (myötäpäivään) Kun kierrät pyrstöä, ei muutos saa olla kuin asteen parin luokkaa.

 

Kopterin lentoa voi säätää pyrstöä kiertämällä

pyrstö

 

Lennätellessä olen havainnut sen, että kopterilla on helppo lentää laajoja kaaria myötäpäivään, mutta vastapäivään ne ei tahdo onnistua. Vastapäivään kopteri pyörähtää paikallaan ympäri. Tämä on asia johon vaikuttaa pääroottorin pyörimissuunta. Kun kopterin saa trimmattua, on sen lentäminen helppoa. Tämän todistaa myös se, että vaimoni sai kopterin pysymään helposti ilmassa kun olin sen trimmannut kohdalleen. Hän ei ole koskaan lennättänyt minkäänlaista härveliä. Joskus vuosia sitten on kokeillut lennättämistä simulaattorilla, mutta sillon opitut asiat on varmasti jo unohtuneet.

Kopterissa riittää kuitenkin haastetta. Päämäärätön pörrääminen on helppoa, mutta tarkkojen ennalta päätettyjen kuvioiden teko on yllättävän vaativaa. Varsinaisia temppuja kopterilla ei voi tehdä. Itse painiskelen siistin 180 asteen käännöksen parissa. Haluan oppia lentämään kopterin mahdollisimman tarkasti sinne minne haluan. Yksi syy tähän on ns. Hoopon(kissa) ilmavoimat, jotka pudottavat kopterin salaman nopealla täsmä iskulla jos eksyn tassun kantaman sisäpuolelle kiipeilypuusta. Ja olisihan se mukavaa laskeutua siihen samalle sohvapöydälle kun mistä nousukin tapahtuu 🙂

 

Hoopon ilmavoimat ja sen valvonta-alue

Hoopon ilmavoimat

 

 

 

Yhteenveto

Plussat

  • Erittäin halpa hankintahinta
  • Kestävä
  • Helppo lentää, mutta haastettakin löytyy jos haluaa
  • Pieni koko mahdollistaa lentämisen kotona
  • Helikopterimainen ulkonäkö (mielestäni monet RC-kopterit on rumia)

Miinukset

  • Jäykät ohjaimet
  • Erilaatuisia yksilöitä (perustuu lennokit.net:in keskusteluun)
  • Trimmit katoaa kun virrat on pois
  • Kaasun käyttö vaikuttaa lentosuuntaan(pyrstöroottori ei pysy mukana)

Mielestäni tällä kopterilla saa aivan varmasti hupia 9,90€ edestä. Voisin jopa suositella kahden tai kolmen kopterin hankintaa heti kerralla. Yksi latauksessa kun toisella lentää. Jos hommaat kopterin lapselle, hanki itsellesi oma ettei tule paha mieli 😉

Jostain kumman syystä, miulla on sellanen kutina että tähän juttuun tulee vielä jatkoa. Sormet syyhyää modaamaan kopteria. Itse asiassa jotain on jo tullut tehtyäkin, mutta ei siitä vielä tässä artikkelissa.

Modaus 1 (24.11.2007)

No niin, tästä se modaaminen alkaa ja saas nähä karkaako mopo käsistä ajan kanssa. Eli pyrstöön tein muutoksia. On pikkasen häirinnyt toi kopterin kääntymisen toispuoleisuus ja se ettei tarraa saa pyrstöpuomiin suoraksi. Tolla tarralla tuskin on hirveetä merkitystä. Tein pyrstön valkosesta depronista ja hetken sitä pähkäillessäni huomasin että alkuperänen peräsin estää pyrstöroottorin tehokkaan käytön molempiin suuntiin. Eli reikä peräsimeen roottorin kohdalle. Siitä oli seurauksena se, että kopteri kaartaa aavistuksen paremmin nyt myös vastapäivään. Selkeä parannus siis 🙂

Ensimmäinen pyrstömodaus

Pyrstömodaus

 

 

Kokeilin myös pienen pähkäilyn jälkeen suurentaa teipinpaloilla pyrstöroottorin lapoja, mutta se vaan pyöritti kopteria edemmän. Eli oikea suunta vois olla roottorin pienentäminen… pitää kokeilla jossain vaiheessa.

Havainto matkan varrelta (25.11.2007)

Muutaman kymmenen lennon jälkeen rupes kopteri vaipumaan vaikka kaasu oli täysillä. No ensimmäiseks tuli mieleen, että akku alkaa olla sippis, onhan muillakin ollut saman suuntasia kokemuksia. Akku oli kuitenkin kova, eikä siinä ollut päällisin puolin merkkejä simahtamisesta(lipo akku)

Mittaukset kuitenkin osoitti että akun pitäis olla ok. Kuormitin sitä painamalla moottorin akselinpäätä puun palasella, eikä merkkiäkään kyykkäämisestä. Päättelin tästä että pinjoni (hammasratas moottorin akselilla) luistaa. Moottoreiden akseleilla ei ole booreja. Ne on siis täysin sileät. Viilasin timanttiviilalla akseliin suoran sivun. Olipahan muuten kova akseli, kun tavallinen viila ei pystynyt siihen. Pinjoni takasin pienellä liimatipalla ja kopteri kasaan. Taas lentää niin ko pitääkin 🙂

 

Jos haluat antaa palautetta tai ottaa yhteyttä muiden näkemättä, onnistuu se palautelomakkeella http://www.rantarosvo.org/sivut/Sahkopostipalaute.html