F

Sanaston hakemisto

Englanti- Suomi

FAIRING muotolevy

FAILSAFE Radion ominaisuus, jossa vastaanotin voidaan määritellä kääntämään ohjainpinnat tiettyyn asentoon yhteyden katketessa. Kone lentää esim. tyhjäkäynnillä ympyrää radiohäiriön sattuessa.

FILAMENT kuitu, säie, hehkulanka

FILLER täyteaine (esim. mikropallot ja piituhka)

FLANGE laippa

FLAP siiveke, laskulaippa Kuva Ja toinen Kuva sen toiminnasta

FLAPERON Siivekkeiden miksaus laipoiksi. Jos siivekkeillä on molemmilla oma servo, voi ne ns. kompuutteri radiolla miksata toimimaan myös laskulaippoina.

FLOODING liian rikas polttoaineseos

FLY-OFF Vapaastilentävien lennokkien tai RC-liidokkien kilpailussa voi monta kilpailijaa saada samassa luokassa täydet ajat joka kierroksella. Että voittaja saadaa selville, lennätetään näiden kilpailijoiden kesken FLY-OFF-kilpailu eli lisäkierroksia. Lisäkierroksilla lentoaikaa pidennetään kahdella minuutilla joka kierroksella. Ne lennättäjät, jotka eivät saavuta maksimi aikaa, tipahtavat pois, ja heidän sijoituksensa määräytyy sen kierroksen lentoajan mukaan.

FORMER kaari

FRAME STRUCTURE kehikko

FUEL LINE, TUBING polttoaineenletku, -putki

FUEL PROOF DOPE polttoaineenkestävä lakka

FUSE Lennokin lentoaikarajoitin. Käytetään vapaastilentävissä koneissa estämään lennokin karkaamista kun lennon maksimiaika tulee täyteen.

FUSE Runko

FUSELAGE Runko, rungon puolikas

Suomi

FUILI, LITKU, LÖPÖ Lennokin polttoaine. Suora FUILI on polttoainetta, jossa on ainoastaan metanolia ja risiiniöljyä.

FLUTTERI Ohjainpinnan värinä. Johtuu yleensä liian hennosta rakenteesta.

FUSETTAA Kun aikarajoitin laukaisee korkeusperäsimen n. 45 asteen kulmaan, jolloin lentonopeus pienenee ja vajoamisnopeus kasvaa tai lennokki joutuu syöksykierteeseen. Aikarajoittimella lennokki saadaan alas nostosta tarkoitetun lentoajan jälkeen.